Sofias hemmelighet

Sofias hemmelighet er en nettside som gir deg mystisk kunnskap. Mystisk betyr skjult. Og kunnskapen er skjult for oss, fordi vi må utvikle et personlig forhold til den for å forstå den. Det er med andre ord ikke nok å høre den eller lese om den. Vi må engasjere oss slik at vi får et personlig forhold til den. Med andre ord må vi leve denne kunnskapen for å forstå den. Det er først når vi forstår den at vi kan leve den. Og samtidig må vi leve den for å forstå den. Det er i dette spennet eller dilemmaet at vi oppdager livets hemmeligheter, som handler om hvem vi er som menneske, og hvordan universet fungerer.

Ideen om nettsiden kom fordi jeg erfarer at flere klienter står så fast. De forsøker å hjelpe seg selv, og gjør mange kloke valg. Og samtidig er de ikke villig til å endre seg. Og det er endring som er nøkkelen om en vil skifte fra en tilstand til en annen. Og en vanlig grunn til at endring er så vanskelig, er at de opplever indre motgang når de gjør handlinger for å ivareta seg selv. Det kan være alt fra å sette grenser til å endre mønstre som svekker dem. Målgruppen for nettsiden er de som vil ut av noe vanskelig. Og som har skjønt at skal livet endre seg, er det de selv som må endre seg. Denne oppgaven betyr for mange å bygge båten mens en ror.

De som tar i bruk nettsiden vil finne tema det er verdt å utforske her. Disse temaene er en form for struktur, et slags skjelett som kan holde kunnskapen på plass. Kjøtt på beinet, det som skaper liv, må skapes av den enkelte selv gjenom egne studier, egne erfaringer.

Du er velkommen til Sofiasenterets workshops, som er et gull opplegg for de som vi endre seg av flere grunner:
– gjennom systemisk samtale kan skjulte prosesser (blokkeringer) avdekkes. Vi må først vite hva som er floken, før vi kan løse den!.
– vi lærer mye om hvordan mennesket fungerer, og hvordan universet fungerer gjennom andres arbeider
– Når en er tilstede med mennesker som aksepteret seg selv som den en er, blir det lettere å møte seg selv, og å aksepteret seg selv. Ingen endring av tilstander kan skje uten at en føler seg trygg
– På workshops er vi isammen høyre hjerne bevisstheten i 20 timer, dette gjør det lettere å gjenkjenne og være i denne energien i hverdagen
– mange har erfart at andres arbeider, var det arbeid som var viktigst etter en workshop.

Ansvarsfraskrivelse

  1. Denne nettsiden inneholder ikke medisinske råd. Den gir ikke informasjon om hvordan du kan kurere sykdommer. Å forstå helseplager som sykdommer, og hva som er god behandling av sykdommer bygger på en helt annen tenkning enn den denne nettiden gir.
  2. Fokus er hvordan du styrker din helse, og alle endringer du gjør, er du selv ansvarlig for.
  3. Nettsiden inneholder min forståelse hvordan vi som menneske fungerer, og hvordan universet fungerer.
  4. Nettsiden er ment som å stimulere deg til å finne din forståelse, slik at du kan leve din sannhet.

Høyre og venstre hjerne bevissthet.

Vi har alle en høyre hjerne bevissthet og en venstre hjerne bevissthet. De fungerer motsatt av hverandre. Sammen skaper de en helhet. Og vi trenger å forstå og kunne bruke begge bevisstheter om vi vil endre noe i oss selv.

Som barn fungerer vi ut fra høyre hjerne bevisstheten. Gradvis fra 6-7 år endres dette, og venstre hjerne bevisstheten tar mer og mer over. Som voksne må vi hente tilbake høyre hjerne bevisstheten fordi denne gir oss tilgang til de floker vi må løse for at endringen skal skje. Her er noen stikkord:
– kun høyre hjerne bevissthet kan skille mellom sannhet og usannhet
– kun høyre hjerne bevissthet kan hente opp informasjon som er ukjent for oss
– kun høyre hjernen bevissthet oppfatter helhet.
Husk det jeg skrev innledningsvis, en må erfare dette for å forstå det. Dette er et veldig viktig tema å forstå innenfor mystisk kunnskap. Det er dette tema som har endret meg mest, Og selv om jeg har jobbet med å forstå dybden i tema siden 2007, er jeg enda ikke utlært.

Mennesket består av både kropp og sjel.

En sjel uten kropp kalles et spøkelse.
En kropp uten sjel kalles et lik.
Et menneske har både en kropp og en sjel.

Sjel er den delen av oss som ikke dør, selv om den fysiske kroppen slutter å fungere. Den har all informasjon om oss fra dette liv og fra tidligere liv. All viktig informasjon om alle mennesker, følelsesinformasjon, er lagret i noe som heter akasha arkivene. Gjennom vår sjel kan vi hente frem igjen denne informasjonen. Mange har erfart at de kan hente frem informasjon om hvordan de hadde det i mors mage, eller i tidligere liv.

Sjel er en indre kraft. Den vet hva vi har avtalt å lære i dette livet, og den kan pushe oss mot denne læringen. Sjelen har ikke medfølelse, den er ikke som en omsorgsfull mor. Den bare er.

All skapelse starter med en tanke. Dette gjelder også fysiske utfordringer vi har. Min erfaring er at fortrengte følelser og et å ikke fortelle sin sannhet, leve sin sannhet, kan gi de plager som kalles sykdommer. Denne nettsiden oppfordrer deg til å tenke hvorfor har jeg disse plagene, hva er det kroppen forsøker å fortelle meg. Når vi lærer å flytte vårt fokus fra venstre hjerne bevisstheten til høyre hjerne bevisstheten, kan vi lære å snakke med kroppen. Vi kan lære å stille ja/nei spørsmål til oss selv, og få sanne svar.

Alle mennesker har tilgang til spirituell kraft

Ordet spirituell brukes på mange ulike måter. For meg handler det om å stå i meg selv, utvikle den kraft jeg har tilgang til gjennom å koble meg sammen med den universelle kraften. Vi har mange ulike navn på denne kraften, og bruk det navnet som ressonerer i deg.

Vi åpner opp for denne kraften gjennom å åpne opp for å kjenne våre sanne følelser i kroppen. Våre sanne følelser er de følelser som løser seg opp når de erkjennes. Overlevefølelser er de følelser som skjuler våre sanne følelser. Disse følelser kommer igjen og igjen, helt til vi har forløst de underliggende følelser, de fortrengte følelsene. Når vi velger denne indre prosessen erfarer vi at negative følelser og tilstander erstattes med nøytrale og positive tilstander. En annen måte å si dette på er at vår energifrekvens øker.

Vi har alle en grad av energi i kroppen. Noen har overskudd, andre er utmatta. Den grad av energi en har, kalles energifrekvens. Denne fungerer som en magnet i forhold persepsjon (det vi oppfatter), og hendelser. De som står fast i sorg, vil legge merke til alt som er trist rundt dem, og de vil oppleve hendelser som trigger egen sorg. De som står fast i frykt, vil legge merke til alt som er farlig rundt dem, og de vil oppleve hendelser som skremmer dem. De som står fast i sinne vil oppleve hendelser som er urettferdige, og de vil oppleve hendelser som er vanskelige «å svelge». Vi kan derfor avdekke vår energifrekvens, med å se på hva vi er opptatt av i hverdagen.

Spirituell kraft er for meg evnen til å transformere negative følelser og tilstander til positive. Det å jobbe med seg selv gjør at en opplever med indre fred. Derfor går skalaen fra negativee følelser til positive.

Høyt oppe på denne skalaen over tilstander finner vi kjærlighet. Motpolen til kjærlighet er frykt. Ingen kan leve både i frykt og kjærlighet samtidig. Dette er på samme måte som mørke og lys. Når lyset er skrdd på, eksisterer ikke mørke. Når en har funnet kjærligheten i seg selv, og lever denne, er frykten borte.

En forenklet modell de derfor å si at ens liv vil enten være styrt av frykt eller av kjærlighet.

  1. Kjærlighet inneholder en aksept av det som er.
  2. Det er en stille form for kamp. Fordi den kjemper for sannhet, og vet at en øker dennekraften med å jobbe med seg selv.
  3. Den kan sette klare grenser, fordi den er styrt av sannhet.
  4. En utvikler evne til å elske, stråle kjærlighet, med å leve sannhet, sin egen sannhet.
  5. Ved spirituell kraft søker en indre forståelse, og indre løsninger, samtidig som en lever som andre i samfunnet.
  6. Spirituell kraft gjør at en lærer å heale seg selv og andre. Det er kjærlighetens kraft som healer.

Det er den sprituelle kraft, kjærlighetens kraft som gjør at vi kan skape våre egne liv. HeartMath i USA har forsket på denne kraften. Når de målte den elektriske kraften som stråler fra hjernen (EEG) og hjerte (EKG), fant de at hjertekraften var 60 ganger sterkere enn tankekraften. Når de målte den elektromagnetiske utstråling som skjedde fra hjerne og hjerte, fant de at hjertekraften var 5000 ganger sterkere enn tankekraften.

For et menneske som ikke har åpnet opp for denne kraften, vekkes tvil. Dette er naturlig forrdi

Vi må ha nok energi for at endring kan skje

Alle kroppsprosesser krever energi. Når det er manko på denne vil kroppen automatisk prioritere de oppgaver som er helt nødvendige. Endringer i form av å bli frisk etter sykdom eller personlige prosesser er i slike sitiuasjoner ikke prioriterte oppgaver. Dessuten, om vi har hatt for lav energi over tid, har avfallsstoffer hopet seg opp. Kroppen vl da prioritere å rense disse ut. Så mens en håper på å bli bra fra en plage, kan en oppleve at kroppen renser i form av utslett, slim, hoste, feber, kløe, influensasymptomer med mere.

Jerry Tennants forskning viser at en celle trenger 25 millivolt (mV) for å fungere normalt.
Når kroppen bygger nye celler trenger den 50 mV.
Dersom energien i kroppen er så lav som 10 – 15 mV, klarer en ikke å bli frisk.
Blir energien enda lavere, kan kreftceller oppstå.
HOvedregel er: energien må opp før kroppen kan heale seg selv.

Vi kan øke energien i kroppens celler både gjennom fysisk aktivitet og gjennom ulike apparater. Ikke all fysisk aktivitet bygger energi, så lytt nøye til kroppen hvordan den har det. Når du bygger energi merker du dette, du blir sterkere, gladere, og treningen er lysbetont. Men står du skikkelig fast, er det ikke noe som er verken meningsfyllt eller lysbetont. Da må en sette seg nøye inn i ting, og bruke viljen til å gjennomføre det den aktivitet en forstår kan ta en ut av hengemyra. Det er mange veier som kan ta deg ut. Men en ting er felles, en kommer ikke ut av hengemyra før en har løst opp i rotårsaken til ens vansker.

Som psykoterapeut ser jeg at oftere enn vi tror er rotårsaken fortrengte følelser. Med andre ord noe som overveldet oss da det skjedde, og som av den grunn automatisk ble lagret i underbevisstheten. Andre vanlige rotårsaker er at en blandes inn i andres uløste følelser, det kan være en innvikling, en skjult dynamikk eller at en relasjon er bare vanskelig fordi en kan ikke være seg selv i denne relasjoner.

Systemisk samtale som metode

Dette er en metode for å forstå mer av noe vanskelig og å løse det opp. Ofte er det nok å se hva som er åprsaken til ens vansker for at dette skal løse seg av seg selv. Når en aksepterer det som er, vil det som er endre seg, var eg grunnregel jeg lærte på gestaltterapi studiet.

Systemisk samtale er en fenomenologisk metode. Det betyr at vi bygger neste skritt på det foregående. Vi går alltid ut fra det som er. Dette gjør at vi ofte kommer frem til rotårsaken er noe helt annet enn vi tror.

Vi bruker markører og eller representanter for å hente opp mer informasjon om tema som undersøkes. Sannheten eies likevel av den som har arbeidet. Sannheten viser seg når det som var vanskelig løser seg. Fordi ubalanser løser seg opp når vi aksepterer det som har skjedd, både mentalt og følelsesmessig. Følelser løser seg opp når de føles i kroppen. Derfor er det så viktig å vite forskjell på høyre og venstre hjerne bevissthet, samt forskjell på sanne og overlevefølelser.

22. september 2024.
Hildur Vea, PhD.