Foreldre for barn

Barn får med seg mye mer enn vi tror. Når foreldre har det vanskelig fanger barn dette opp. Dette kan prege barnet. På Sofia Senteret tilbys foreldre-time når barn som strever av ulike grunner.  

«Foreldre for barn» er et tilbud hvor foreldre uten barna kommer til time. For å forstå barnets situasjon brukes metoden systemisk samtale. Både Jeanette Stol og Hildur Vea går inn som representanter.

Systemisk samtale kan avdekke metafysiske årsaker, skjulte dynamikker og generasjonstraumer som mulig forklaring til barnets problemer. Tema det er søkt hjelp for: atopisk eksem, synsproblemer, når barnet har vært utsatt for påkjenninger, barn som gråter, er urolige, har vont i magen, hodepine, med mere. 

En slik skjult dynamikk er at foreldres eget indre barn (= uløste fortrengte følelser) er det som skaper vansker hos barnet. Mammaen eller pappaen ønsker kun det beste for barnet, men kan ubevisst blokkere kontakten mellom dem med sin «omsorg». Dette skjer når mammaen eller pappaen ikke klarer å skille mellom hva som er egne udekka behov (= indre barns behov), og hva som er behov hos eget barn. Typisk vil en mamma eller pappa gi til eget barn, det som de selv manglet i egen oppvekst. Når barn ikke får nok emosjonell kontakt fra egne foreldre, oppleves dette som lengsler. Når barnet blir foreldre, kan det bli nesten umulig å ikke dekke egne lengsler.

Hvis en lengter etter kontakt som barn, kan en som foreldre ha vansker med å la andre passe barnet. En ser ikke at foreldren er avhengig av at barnet er avhengig av dem. Det er usynlig for mammaen eller pappaen at det de opplever som ubetinga kjærlighet, kan oppleves som å ikke bli møtt på egne behov av barnet. Dette skjer når foreldre ivaretar eget indre barn gjennom egne barn. Barnet opplever kontakt når foreldre går i resonans med dem. Å gå i resonans betyr å møte barnet følelsesmessig. 

Det betyr å føle seg selv i møte med barnet, men også føle det barnet føler (inntoning).  På denne måten hjelpes barnet til å skille mellom hva det føler og hva foreldre føler.

OM TILBUDET

Foreldre for barn gjelder for barn i alderen 0 – 16 år.
Timen bestilles fra Sofia Senterets hjemmeside, gå til booking.
Målet med timen er å avdekke og om mulig løse opp i metafysiske årsaker til de symptomer en søker hjelp for.