Hva skjer når spirits (døde sjeler) ta bolig i mennesker?

Publisert 29. november 2023

Mitt møte med dette tema skjedde for flere år siden. Eg hadde trolig lest noe, og fikk en slags indre «beskjed» (intuisjon) om at eg skulle sette meg inn i dette tema. Min første reaksjon var motstand, dette vil eg ikke. Dette var en onsdagskveld. Torsdag morgen, første klient, en mann, sa: eg tror eg er utsatt for en forbannelse, Hildur. For meg var dette bekreftelse nok på at her er det noe eg skal lære mer om.

William Baldwin sier at spirits kan ta bolig i mennesker på alle tidspunkt mellom fødsel og død. De spør aldri om lov, men som menneske har vi lov å nekte dem tilgang. Ingen har rett å ta bolig i vår krop uten vårt samtykke. Men det er vi selv som må si nei til dem.

Det kan være enkelt å ta ut spirits, og sende dem til lyset. Men noen ganger vil ikke spirits gi slipp. Eg har sett dette skje når den døde sjel er forvirret, vet ikke at de er døde, noe som kan skje når en dør mens en sover eller med en ulykke som skjer plutselig. Sjeler som er redd for hva som vil skje, eller redd for å møte Gud, kan også ha vansker med å gi slipp. En tredje gruppe er de som ikke kan gi slipp før de har fortalt noe, de trenger «vitner» til deres egen skjebne.

Vi er mer «åpne» for å ta inn andre sjeler når vi er sårbare, syke, rusa og når en jobber med døende mennesker. Spirits kan bo i oss uten at vi merker det, men de kan også gi oss de samme plager som de selv hadde. To vanlige tegn er smerter og utmattelse. William Baldwin sier at spirits gamle og spirits med psykiske vansker ofte er trette og forvirra, spirits som dør ungt er ofte sinte og ser etter hevn, og spirits etter døde barn kan være vettskremte og forvirra over det meste.

Selv var eg veldig overrasket da en terapeut under en regresjonstime fant at eg haddde en slik spirits i hofta mi. På den tiden hadde eg så store hoftesmerter hver natt at eg vurderte å slutte som yogalærer. Sjelen som bodde i hofta mi var en ung mann som døde i en motorsykkelulykke, mens eg selv lå på sykehus som barn og opererte hoftene mine. Denne informasjonen kan ikke bekreftes på noen måte objektiv. Men den bekreftelse eg fikk var at hoftesmerten forsvant, og har aldri kommet tilbake etter denne dagen. Dette skjedde før plandemien.

En grunnregel som gjelder for alle fysiske og psykiske vansker vi har er at vil vi løse oss fra vanskene kan dette kun skje om vi løser årsaken. Og hvis årsaken er spirits som har hengt seg på en, nytter det ikke med verken trening eller behandlinga v den fysiske kroppen. Det nytter heller ikke med medisiner eller vanlig psykoterapi. En må bruke andre teknikker.

Som mennesker tror vi det vi erfarer. Og de som tror på at spirits finnes, er vanligvis de som har erfart at de fikk bedre helse når de tok ut slike spirits. Det er ikke alle mennesker som bærer på spirits, men i følge William Baldwin er dette vanligere enn vi tror.

Veavågen den 29 nov 2023.
Hildur Vea, PhD.